تفاوت‌های اصلی بین پورت‌ های مانیتور چیست و کدام یک برای شما مناسب‌ تر است؟

پورت‌ ها نقش مهمی در اتصال سیستمهای مختلف به مانیتور دارد. شناخت و تفاوت آن‌ها به شما در انتخاب درست و خرید موفق به شما کمک می کند.

HDMI : یکی از رایج‌ترین پورت‌ های مانیتور است. این پورت قادر به انتقال تصویر و صدا با کیفیت بالا می‌باشد. در این پورت، سیگنال دیجیتال، کیفیت تصویر تا 4K و بالاتر، با قابلیت انتقال صدا می باشد.

Display : یکی از پورت‌ های مانیتور برای انتقال داده‌های تصویری با کیفیت بالا و قابلیت انتقال چندین تصویر را به صورت همزمان است.سیگنال دیجیتال و قابلیت انتقال صدا و ساپورت کیفیت تصویر تا 8K را دارا می باشد.

miniDisplay : برخی از مانیتورها علاوه بر پورت Display به miniDisplay نیز مجهز هستد که برای اتصال انواع مک بوک، آی مک و ویدیوپروجکشن ضروری است.

 VGA : یا D-Sub پورت قدیمی‌ است که کیفیت تصویر VGA و حداکثر رزولوشن آن 1080p بوده و نسبت به HDMI و DisplayPort پایین‌تر است.سیگنال این پورت آنالوگ بوده و انتقال صدا را پشتیبانی نمی کند.

پورت USB-C یک پورت چندمنظوره است و در برخی مانیتورها علاوه بر انتقال داده، قابلیت شارژ دستگاه‌ را نیز دارد. این پورت در مانیتورهای مدرن و برندهایی مانند Apple ، Dell و HP مشاهده می‌شود. سیگنال دیجیتال با قابلیت انتقال صدا و ساپورت کیفیت تصویر تا 4K و بالاتر (بسته به استاندارد) از دیگر ویژگی های این پورت می باشد.

پورت‌ مانیتور

DVI : از پورت‌ های مانیتور رایج بوده و در مانیتورهای قدیمی‌ و برخی مدل‌های جدید دیده می‌شود. سیگنال این پورت دیجیتال و آنالوگ (بسته به نوع DVI)، کیفیت تصویر بهتر از VGA (تا 2560×1600 پیکسل ) و عدم توانایی در انتقال صدا از
ویژگی های این پورت است.پورت DVI  انواع مختلفی دارد که هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند.

 انواع اصلی پورت DVI عبارتند از:

DVI-D (Digital)  فقط سیگنال دیجیتال را منتقل کرده و مناسب برای اتصال به دستگاه‌های دیجیتال مانند مانیتورها و کارت‌های گرافیکی می باشد.

DVI-A (Analog) فقط سیگنال آنالوگ را منتقل کرده و برای اتصال به دستگاه‌های آنالوگ مانند CRTها (صفحه‌نمایش‌های کاتدی) استفاده می‌شود.

DVI-I (Integrated) ترکیبی از سیگنال‌های دیجیتال و آنالوگ را منتقل می‌کند و می‌تواند به هر دو نوع مانیتور دیجیتال و آنالوگ متصل شود.

همچنین DVI در دو نوع کانکتور نیز وجود دارد. DVI Single Link که دارای 18 پین است و می‌تواند حداکثر وضوح 1920×1200 را در 60 هرتز پشتیبانی کند و DVI Dual Link که دارای 24 پین است و می‌تواند وضوح‌های بالاتری مانند 2560×1600 را در 60 هرتز پشتیبانی کند.

چرا برخی برندهای سازنده مانیتور، پورت HDMI را در محصولات خود تعبیه نمی کنند؟

1. HDMI یک فناوری ثبت شده و دارای لایسنس است و این امکان را می‌دهد که کنترل بیشتری بر روی نحوه استفاده و توزیع فناوری خود داشته باشند.

2. با لایسنس، شرکت‌ها می‌توانند اطمینان حاصل کنند که محصولات تولیدشده مطابق با استانداردهای مشخصی هستند. این امر به تضمین کیفیت و سازگاری بین دستگاه‌های مختلف کمک می‌کند.

3. شرکت‌هایی که فناوری HDMI را توسعه داده‌اند، از طریق حق لایسنس درآمد کسب می‌کنند. این درآمد به تحقیق و توسعه بیشتر در زمینه فناوری‌های جدید کمک می‌کند.

4. پشتیبانی فنی و به‌روزرسانی: با وجود لایسنس، شرکت‌ها می‌توانند پشتیبانی فنی و به‌روزرسانی‌های لازم را برای تولیدکنندگان و کاربران فراهم کنند.

با توجه به دلایل فوق برخی برندهای تولیدکننده مانیتور که تمایلی به پرداخت لایسنس برای تعبیه ورودی HDMI در تولیدات خود ندارند از افزودن این ورودی به نمایشگر صرف نظر می کنند.

نتیجه‌گیری

دربین پورت‌ های مانیتور، HDMI یا DisplayPort گزینه‌های بهتری هستند. برای اتصال دستگاه‌های قدیمی‌تر، VGA یا DVI ممکن است مناسب‌تر باشند. USB-C نیز گزینه‌ای عالی برای دستگاه‌های مدرن است.

گیف فروش انواع مانیتور